0
 • No products in the cart.

 • 0
 • No products in the cart.

 • Duurzaamheid en productie

  Prints

  De prints op de pakken zijn gemaakt door een patterndesigner in Amsterdam. Voordat ze gedigitaliseerd werden, zijn ze eerst met de hand geschilderd of getekend. Dit maakt de prints uniek en volledig op maat gemaakt.

  Stoffen en fournituren

  Wij werken uitsluitend met duurzame stoffen. Denk hierbij aan TENCEL, gerecycled katoen, gerecycled viscose, wol, linnen en stof gemaakt van PET Flessen. Niet-diervriendelijke producten zoals bont, angora, mohair, exotische huiden en donsveren zijn bij ons verboden. De stoffen kopen wij in bij onze Nederlandse en Belgische leverancier.

  Nederlands atelier

  Om lokale productie te stimuleren en de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden, kozen wij voor een atelier op Nederlandse bodem. Naast dat wij hiermee volledig inzicht hebben op wat voor manier onze pakken worden geproduceerd, weten we ook precies wie onze pakken maken. We kunnen daarom met 100% zekerheid zeggen dat de werkomstandigheden in het atelier goed zijn, de werknemers normaal betaald krijgen en dat er geen minderjarigen aan de pakken werken. Zoals het hoort te zijn.

  Amsterdam Made keurmerk 

  Amsterdam Made laat zien wat de Metropool Amsterdam in huis heeft. Lokale, duurzame producten en hun vakkundige, creatieve makers.  

  UNDERLINED is officieel lid van Amsterdam Made. Onze producten zijn door de  Amsterdam Made jury beoordeeld op de kernwaarden duurzaamheid, creativiteit en  vakmanschap. Met trots dragen wij nu het Amsterdam Made Keurmerk; een kwaliteitslabel  voor lokale en duurzame producten.  

  nl_NL_formalDutch